Aktualno

Vrag je dokončno odnesel šalo: ignorirate ZVOP-2, dobite kazen

Videonadzor v podjetjih in drugih pravnih osebah – še posebej pa pravilno in z zakonodajo usklajeno obveščanje o videonadzoru – je še vedno problematična zadeva, pa čeprav novi Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) velja že nekaj časa. Strokovnjaki podjetja Dataofficer nenehno opozarjamo, svetujemo – a še vedno znova in znova rešujemo zaplete. Je to res potrebno?

Opomin. Še en opomin, pa inšpekcijski nadzor … pa globe – za podjetje 4.000 EUR globe, za odgovorno osebo tisočaka. Še ena: za podjetje kar 15.000 EUR globe, za odgovorno osebo 3.500. Pa še in še (tukaj si lahko pogledate, koliko odločb je) … Imate dovolj sredstev na računu, da lahko brezskrbno ignorirate določbe ZVOP-2? So vaši lastni žepi dovolj globoki, da mirne duše odštejete par tisočakov globe, podjetje pa deset tisoč in več?

Še niste uredili videonadzora in ga tudi ne mislite? Globe in kazni, ki jih zadnje mesece izreka Informacijski pooblaščenec, lahko podjetje spravijo v hude težave. Na kant, če želite. Ste odgovorna oseba? Pripravite se na krepak poseg v vaš osebni, družinski proračun.

Ali pa naredite nekaj povsem preprostega in predvsem cenovno dosti dosti ugodnejšega: obiščite spletno stran zvop2.si in si naročite posebej za vas prilagojene in z zakonodajo povsem usklajene – in lične! – obvestilne table o videonadzoru v vašem podjetju. Nekaj klikov, pa boste ušli gorjači Informacisjkega pooblaščenca, inšpekcijam, težavam in globam!

Za pomoč pri pripravi ustreznih internih aktov pa si oglejte naše posebne pakete za preprosto ureditev najbolj pogostih oblik videonadzora.


Previous Post

Informacijski pooblaščenec udaril z globo v višini 18.500 evrov!

Next Post

Milijonske globe padajo vsenaokrog, začele bodo tudi pri nas

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse