Aktualno

Informacijski pooblaščenec udaril z globo v višini 18.500 evrov!

Informacijski pooblaščenec je v juniju z ZVOP-2 udaril po slovenskem podjetju in njegovemu direktorju, ki je mislil, da je varstvo osebnih podatkov nekaj nepomembnega, zakonodaja zbirka neobveznih priporočil, evropske uredbe pa se nas ne tiče. V podjetju so imeli videokamere, ki so veselo snemale zaposlene pri delu, brez jasnih razlogov, brez zavarovanja dostopa do posnetkov, brez določene pooblaščene osebe in brez obvestilne table, ki bi zaposlene opozarjala na videonadzor.

Urad je ugotovil, da so v podjetju videonadzor izvajali preširoko, brez ustrezne zakonske podlage in brez resnih razlogov, kot so recimo varovanje premoženja ali preprečevanje kršitev na področju poslovnih skrivnosti. Poleg tega podjetje ni zagotovilo varnosti posnetkov – kdor je hotel, je do žive slike lahko dostopal kar prek telefona! – na vhodu v poslovne prostore pa ni bilo opozorilne table o izvajanju videonadzora.

In cena te lahkomiselnosti? Odgovorna oseba mora plačati globo v višini 3.500 EUR, podjetje pa še 15.000 EUR

Ne splača se. Preden v svojem podjetju uvedete videonadzor, se posvetujte s strokovnjaki podjetja Dataofficer. Pišite nam na info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na +386 41 314 400 – za z zakonodajo usklajene opozorilne table o videonadzoru pa obiščite spletno stran zvop2.si, kjer boste do pravilne in lične opozorilne table prišli le z nekaj kliki!

Previous Post

Obvestila o videonadzoru so lahko pravilna – ali pa draga

Next Post

Vrag je dokončno odnesel šalo: ignorirate ZVOP-2, dobite kazen

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse