POLITIKA ZASEBNOSTI

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Dataofficer d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke  skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene, kot je bil prvotni namen obdelave. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na našo spletno stran, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost in točnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih obdelujemo.

Kaj je osebni podatek?

Ko nas zanima ali je določen podatek osebni podatek je pri tem ključno vprašanje ali je ta podatek možno povezati z določljivim posameznikom – fizično osebo. Nedvomno štejemo med osebne podatke kombinacijo imena fizične osebe, priimka ter naslova, pa tudi EMŠO, davčno številko, številko zdravstvenega zavarovanja, elektronskega  naslova in podobno. .

Katere moje podatke obdeluje Dataofficer d.o.o. in zakaj?

  • Komunikacija preko spletnega kontaktnega obrazca

Na spletni strani Dataofficer d.o.o. je mogoče preko spletnega obrazca  stopiti v stik z nami z namenom povpraševanja po storitvah ali posredovanja morebitnih vprašanj na elektronski naslov Dataofficer d.o.o. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko elektronske ali navadne pošte oziroma s pomočjo telekomunikacijskih virov. Ko v našem spletnem obrazcu izpolnite zahtevo za povpraševanje, pripombe ali vprašanja  je potrebno  obvezno  izpolniti polja: “ime in priimek”, “email” in “sporočilo”. Prav tako je potrebno izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste s tem, ko ste nam postredovali povpraševanje, pripombe ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov in telefonska številka)i za namen vodenja evidence strank ter zagotavljanja korektne komunikacije hranili v naši bazi 2 leti po tem, ko ste nam kontaktni obrazec posredovali in da ste seznanjeni, da lahko kadarkoli od nas zahtevate, da vaše podatke izbrišemo. Izbris podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca tukaj . Če ne boste označili, da soglašate s politiko zasebnosti,  vaše povpraševanje na elektronski naslov info@dataofficer.si  ne bo uspešno posredovano.

Dataofficer d.o.o. potrebuje vaše osebne podatke,  da vam lahko odgovori na vaše povpraševanje oziroma vprašanje, ki se nanaša na storitev Dataofficer d.o.o.  Podatke, ki jih boste vpisali v spletni obrazec, Dataofficer d.o.o. obdeluje le, če je to nujno za svoje poslovanje in shranjevanje (arhiviranje).

  • Naročanje na e-novice

Ob posebni registraciji za naročilo  na spletne novice Dataofficer d.o.o. – aktualno – poleg vaše IP številke obdelujemo tudi naslov vaše elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Dataofficer d.o.o. te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, ki smo jih pod rubriko aktualno objavili na spletni strani dataofficer.si.  Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice morate označiti, da soglašate, da Dataofficer d.o.o. vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novostih ter vsebinah z naše spletne strani, ter, da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, Dataofficer d.o.o. ne bo pošiljal obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Dataofficer d.o.o. namreč za prijavo na novice uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe e-naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila. Vaše podatke bomo hranili le znotraj časa, ko boste naročeni na našo storitev elektronskega obveščanja. Po preteku tega obdobja bodo podatki se bodo podatki ustrezno izbrisali. Vašo izjavo oziroma privolitev za posredovanje e-novic lahko tudi kadarkoli prekličete preko kontaktnega obrazca tukaj.

V kakšnem primeru me bo Dataofficer d.o.o. kontaktiral?

Dataofficer d.o.o. vas bo kontaktiral le v dveh primerih:

– če se naročite na spletne novice;

– če posredujete sporočilo preko spletnega kontaktnega obrazca ali kako drugače na naslov Dataofficer d.o.o. posredujete elektronsko sporočilo ali  pisno sporočilo na podlagi katerega bomo na vaš naslov posredovali odgovor.

  • Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam? 

Dataofficer d.o.o. vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani oz. z naročanjem na e-novice oziroma pridobljenih na kakršenkoli drug način znotraj medsebojne komunikacije nikoli ne bo posredoval tretjim osebam.

Zavarovanje zbranih podatkov 

Zavarovanje osebnih podatkov poteka skladno z določili notranjega akta o zavarovanju osebnih podatkov. Podatki se hranijo v elektronski obliki na strežniku znotraj informacijskega sistema. Dostop do računalniškega sistema je mogoč le preko posamezne računalniške enote in preko osebnega gesla posameznika. Dostop do prostorov družbe je ustrezno zavarovan.

Vaše pravice

Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene za katere smo jih zbrali. Imate pravico, da nas glede tega kontrolirate. Kadarkoli lahko zahtevate od nas, da vam omogočimo vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo,  posredujemo podatke (kopijo, izpis)  o obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov. Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih  podatkov lahko zahtevate s pomočjo kontaktnega obrazca tukaj . Morebitna vprašanja ali zahtevke posredujte na elektronski naslov info@dataofficer.si ali nas pokličete.  Za varstvo vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo v podjetju Dataofficer d.o.o. je pristojna Jerneja Merva.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

Sklepno

Dataofficer d.o.o. se zavezuje, da bo ustrezno varoval vaše osebne podatke pred kršitvami ali zlorabami in jih uporabljal izključno za prvotno znani namen, s katerim ste bili pred obdelavo osebnih podatkov seznanjeni.

Opomba:Določeni Piškotki se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu). Svetovni splet deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletnih strani, kot so IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in podobno. Tako zbranih podatkov ne obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi podatki. Preberi več o piškotkih 

Zadnje spremembe dokumenta: Januar, 2019

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse