Aktualno

TEDENSKO GDPR VPRAŠANJE – IN ODGOVOR!

Ali je snemanje zaposlenega na delovnem mestu dovoljeno?

– Je, vendar pod številnimi pogoji!

Urad informacijske pooblaščenke ugotavlja, da je prav na področju videonadzora največ kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. Za snemanje zaposlenega namreč morajo obstajati utemeljeni razlogi delodajalca, izpolnjeni pa morajo biti tudi vsi pogoji in zahteve, ki jih določa zakonodaja. Izvajanje videonadzora znotraj delovnih prostorov se lahko izvaja le v izjemnih primerih, kadar je to nujno potrebno za varnost ljudi ali premoženja ali za varovanje tajnih podatkov ter poslovne skrivnosti, tega namena pa ni možno doseči z milejšimi sredstvi.

Poleg tega mora izvajalec videonadzora o tem zaposlene obvestiti. Obvestilo mora biti vidno in razločno objavljeno na način, ki omogoča posamezniku, da se seznani z njegovim izvajanjem najkasneje, ko se nad njim začne izvajati videonadzor. Za več podrobnosti pa si preberite si tudi smernice Informacijske pooblaščenke o videonadzoru!

Tudi vi izvajate videonadzor na delovnem mestu, pa niste prepričani, če izpolnjujete vse pogoje? Posvetujete se s strokovnjaki – pišite nam na info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na 041 314 400!

Previous Post

MOČAN JE MICROSOFT – A SMO V EVROPI ŠE MOČNEJŠI!

Next Post

OSEBNI PODATKI SO SVETI – DRAGO VAS BO STALO, ČE Z NJIMI RAVNATE KOT SVINJA Z MEHOM!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse