Aktualno

!!!POMEMBNO OBVESTILO S PODROČJA INFORMACIJSKE VARNOSTI!!!

Glede trenutne situacije v Ukrajini vas obveščamo, da so razmere na svetovnem spletu trenutno zelo tvegane, kar pomeni, da so lahko v nevarnosti tudi osebni podatki. Povečano je tveganje za morebitne vdore v informacijske sisteme. Pozivamo vas, da ste maksimalno pozorni, da spremljate situacijo in da ste še bolj previdni.

Kaj lahko storimo in naj kaj pazimo še bolj:

  • Zamenjajte svoja gesla. Pri tem ne pozabite upoštevati pravil o kompleksnosti gesel. Geslo naj bo dovolj dolgo, po možnosti vsaj 10 znakov, raje pa še več. Vsebuje naj male in velike črke, ločila ali posebne znake. Za vsak dostop uporabljajte svoje geslo! Kjerkoli je mogoče vklopite dvofaktorsko avtentikacijo. Gesel nikoli ne razkrivajte drugim osebam, sploh pa ne, če to od vas zahtevajo ali pa vas zaprosijo zanje – trenutno se dogaja, da vas pokličejo iz “Googla” ali “Microsofta” in želijo izvedeti vaše geslo – nikoli gesla ne damo na tak način. Ne pozabite, vaše geslo je vstopna točka v sistem celotne vaše organizacije!
  • Bodite pozorni na prejeto e-pošto! Vsa sumljiva sporočila izbrišite, in nikakor ne klikajte na povezave v sumljivih sporočilih. Pokličite osebo, odgovorno za informacijsko varnost v vaši organizaciji, in jo obvestite o sumljivi e-pošti.
  • V primeru, da so skrbniške pravice na vašem računalniku dodeljene tudi drugim osebam – npr. da delate doma na svojem računalniku – skrbniške pravice drugim osebam omejite, v kolikor to še niste storili.
  • Kakršnokoli nenavadno obnašanje vaše naprave takoj sporočite vašemu informatiku.

Če se vam zgodi varnostni incident, nas o tem nemudoma obvestite. Ob morebitni kršitvi varstva osebnih podatkov moramo poskrbeti, da bo incident obravnavam v skladu z zahtevami GDPR.

Če se v vaši organizaciji zaposleni še niso udeležili usposabljanja s področja informacijske varnosti (ali je od usposabljanja minilo že dlje časa), nas kontaktirajte, da se dogovorimo za izvedbo e-usposabljanja o preprečitvi varnostnih incidentov.

Strokovnjaki podjetja Dataofficer so tu, da vam svetujejo in pomagajo. Pišite nam na info@dataofficer.si ali nas pokličite na +386 41 314 400!

Previous Post

SUPERPODJETJE, SUPER SAMOZAVEST, SUPER KAZEN

Next Post

VIDEONADZOR JE LAHKO DVOREZEN MEČ!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse