Aktualno

VIDEONADZOR JE LAHKO DVOREZEN MEČ!

Nekje na Hrvaškem je nekdo šel napolnit rezervoar svojega vozila in bil zelo nezadovoljen: bil je prepričan, da izmerjena in zaračunana količina goriva ne ustreza dejansko natočenim litrom. Pa je izkoristil svojo pravico kot potrošnik in prosil podjetje, da mu pokaže posnetke videonadzora.

Podjetje je zahtevo zavrnilo, on pa je prosil za mnenje urad informacijskega pooblaščenca. Ta mu je pritrdil in odločil, da mora podjetje deliti posnetke s stranko. Pa se je zapletlo.

Ker podjetje ni hotelo deliti posnetkov videonadzora – kdo ve, zakaj! – je trdilo, da so posnetke “žal” uničili. Prav, je rekel informacijski pooblaščenec, potem bomo pa izrekli kazen. In je podjetje moralo plačati 120.000 evrov!

To je še en primer v dolgi vrsti napak pri videonadzoru, ki vse več podjetij vse močneje udarijo po žepu. Dataofficer prav zato izvaja posebej prilagojena e-usposabljanja na temo pravilnega izvajanja videonadzora: več o tem najdete tukaj, pišite nam na info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na +386 41 314 400!

Previous Post

!!!POMEMBNO OBVESTILO S PODROČJA INFORMACIJSKE VARNOSTI!!!

Next Post

BANKA ZLORABI GDPR – BANKA IZGUBI DENAR

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse