Aktualno

NOV UDAREC ZLU: CILJANO OGLAŠEVANJE SE VSE MANJ SPLAČA

Oglaševanje, ki cilja točno vas s pomočjo podatkov, ki ste jih pustili na spletu – saj poznate sledilni marketing: ko pomislite na nov pokrov za WC školjko naenkrat po vseh spletnih straneh vidite oglase za pokrove WC školjk – oglaševalci pa so jih od brezsramnih guglov, facebookov, instagramov, youtubeov in podobnih kupila na pol zastonj, je v Franciji dobilo pošten udarec po žepu.

Eno od podjetij, ki se ukvarja s sledilnim marketingom, francoski Criteo, je GDPR v brk neupravičeno in nepooblaščeno zbiralo cel kup osebnih in vedenjskih podatkov o uporabnikih spleta, le-te pa potem prodajalo oglaševalcem kot “sistem napovedovanja vedenja kupcev”. Pa je francoski informacijski pooblaščenec po dolgoletni raziskavi teh nepoštenih praks imel dovolj: trenutno Criteu grozi 60 milijonov kazni. Sledilni marketing in ciljano oglaševanje je nekaj, kar dela splet res neprijeten kraj, zato vsako tako odločbo navdušeno pozdravljamo! Bo vsaj v Evropski uniji brskanje bolj sproščeno.

Nepooblaščeno zbiranje in zloraba osebnih podatkov lahko resno udari po žepu. Če niste prepričani, ali počnete kaj v nasprotju z Zakonom o varstvu podatkov ali Splošno uredbo o varstvu podatkov, se posvetujte s strokovnjaki podjetja Dataofficer. Pišite nam na  info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na +386 41 314 400!

Previous Post

GRKI PROTI CLEARVIEW AI: ETIKA VRAČA UDAREC

Next Post

BOŽIČEK PRINESEL ZVOP-2!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse