Aktualno

Kolikor ‘lajkov’ na ‘fejsu’ – toliko obdelav osebnih podatkov!

Podjetja in ustanove danes za stike s svojimi kupci in uporabniki ne morete brez družabnih omrežij. Instagram, Facebook, Twitter, YouTube – vse to so močna in učinkovita orodja za vse vrste komunikacije, od obveščanja do pospeševanja prodaje, od tehnične podpore do nagradnih iger.

Vsakega ‘lajka’ se seveda razveselite – toda ali veste, da je vsaka interakcija vašega podjetja s komerkoli na družabnih omrežjih že upravljanje z osebnimi podatki? In da tudi to ureja Splošna uredba GDPR in Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2?

Zato previdno na družabna omrežja! Še posebej morate skrbno ravnati, kadar vi oziroma vaše podjetje kontaktira posameznika. Še posebej bodite previdni pri oglaševalskih akcijah, ki vključujejo nagradne igre, ter pri kontaktiranju posameznikov prek neposrednih sporočil. Kadar v imenu podjetja, ki je upravljalec zbirke osebnih podatkov, družbena omrežja upravlja oglaševalska agencija, je le-ta pogodbeni obdelovalec in mora zato izpolniti vse elemente, ki jih pri pogodbeni obdelavi od nas zahteva zakonodaja – sicer bo v težavah tako narčnik kot agencija.

Skratka, družbena omrežja so fajn, samo pravila varstva osebnih podatkov veljajo tudi na tem področju. Zato se posvetujte s strokovnjaki podjetja Dataofficer. Pišite nam na info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na +386 41 314 400!

Previous Post

Milijonske globe padajo vsenaokrog, začele bodo tudi pri nas

Next Post

Kot odgovorna oseba ste … odgovorni!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse