Aktualno

ŠE O MERJENJU TEMPERATURE ZAPOSLENIH

Številne delodajalce skrbijo morebitne okužbe z novim koronavirusom na delovnem mestu, zato razmišljajo o namestitvi termalnih kamer, ki merijo temperaturo zaposlenih na vhodu v poslovno poslopje, da bi z zbranimi podatki preprečili vstop obolelim, s hranjenjem in obdelavo podatkov pa videli, če se slučajno njihovo podjetje spreminja v vročo točko.

Tako so razmišljali tudi v podjetju na Hrvaškem – namestimo kamere, zberemo, hranimo in obdelujemo podatke o temperaturi za vsakega zaposlenega! No, še dobro, da so o tem le razmišljali in pred nakupom sistema povprašali hrvaškega informacijskega pooblaščenca, če je njihovo razmišljanje pravilno..

Dobili so lep odgovor: niti slučajno! GDPR še posebej strogo varuje vse občutljive osebne podatke, med katerimi so na prvem mestu podatki o zdravstvenem stanju. Nikakor ni dovoljeno hraniti, zbirati in obdelovati zdravstvene podatke zaposlenih, pa če gre še za tako dober namen! Nekateri podjetniki so celo uvedli sistem identifikacije, merjenja temperature in beleženja delovnega časa hkrati – za izvajanje take vrste »biometrije« je potrebno posebno dovoljenje Informacijskega pooblaščenca.

Merjenje temperature na vhodu je dovoljeno in zaposlenemu s povišano temperaturo se lahko prepreči vstop. Hranjenje in druge vrste obdelave teh podatkov pa je povsem prepovedana in lahko pripelje do precejšnjih težav in še bolj precejšnjih glob. Zdravje je ključna vrednota – in brez težav ga varujemo na način, ki ne krši zakonodaje!

Več o pravilnem izvajanju merjenja temperature pa si lahko preberete tukaj.

Previous Post

ČAS JE ZA – DARILA!

Next Post

SPLOŠNA UREDBA O BOŽIČU IN NOVEM LETU 2021

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse