Aktualno

KJER SO NAJBOLJ OBČUTLJIVI PODATKI, TAM JE NAJVEČ KRŠITEV

Pri pregledu vse obsežnejše zbirke kršitev varnosti osebnih podatkov, ki jo vodi urad Informacijskega pooblaščenca, smo odkrili precej šokantno dejstvo: največ kršitev – skoraj 50 % vseh! – se zgodi na področju zdravstvenih osebnih podatkov.

Nepooblaščeni vpogledi v zbirke podatkov, pomanjkljivo zavarovanje občutljivih podatkov, deljenje podatkov o zdravstvenem stanju tretjim osebam … Informacijska pooblaščenka izreka opomine in nalaga globe – a se ne bo nič spremenilo, dokler tisti, ki upravljajo z občutljivimi osebnimi podatki, razumeli, kako izjemno pomembna je varnost le-teh, in ko bodo znali s temi podatki upravljati na predpisan način.

Če tudi vi upravljate z občutljivimi osebnimi podatki, ne tvegajte – pokličite strokovnjake za varnost osebnih podatkov podjetja Dataofficer in se dogovorite za pregled, za izobraževanje s področja varnosti občutljivih podatkov, ali pa za ali pa pomoč pri vzpostavitvi vseh pravil in zahtev za zakonito, varno in učinkovito upravljanje teh podatkov. Tako bodo na varnem ne le občutljivi osebni podatki, ampak tudi vi, ki se boste izognili globam in morebitnim tožbam! Pokličite nas na  041 314 400 ali pa nam pišite na info@dataofficer.si!

Previous Post

PODJETNIŠKI SKLAD VAM FINANCIRA IZOBRAŽEVANJE O INFORMACIJSKI VARNOSTI!

Next Post

E-IZOBRAŽEVANJE: VARSTVO OSEBNIH PODATKOV V ZDRAVSTVU

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse