Aktualno

HM HM HM … H&M DOBIL REKORDNO GLOBO!

Informacijski pooblaščenec v Hamburgu je imel vsega dovolj, pa je znani švedski modni verigi H&M pribil res precejšnjo globo: čez 34 milijonov evrov zaradi nepooblaščenega nadzora svojih zaposlenih. Gre za najvišjo do sedaj izrečeno globo v Nemčiji in drugo najvišjo, odkar to področje ureja GDPR.

Menedžerji H&M so organizirali posebne “dobrodošlice” zaposlenim, ki so se v službo vrnili po daljši odsotnosti – recimo po bolezni, dopustu, večjih življenjskih dogodkih – navidez z namenom, da bi jih ob vrnitvi pozdravili, jim zagotovili, da je vse v redu, in z njimi delili novosti v podjetju. Hkrati pa so vse te pogovore snemali, jih shanili na diske in jih analizirali. Na tisoče nepooblaščeno hranjenih in dostopanih občutljivih osebnih podatkov je prišlo na dan lansko jesen ob vdoru v sistem (vedno se zgodi kaj takega!), ko se je izkazalo, da H&M to počne že od leta 2014! Nič čudnega, da je Informacijski pooblaščenec pobesnel in jim naložil rekordno globo.

Nadzor zaposlenih in zbiranje njihovih osebnih podatkov je zelo občutljivo in kompleksno področje. Pri nas se številne kršitve dogajajo pri napačno zastavljenem videonadzoru zaposlenih, zato pazljivo! Najbolje je, da se obrnete na strokovnjake podjetja Dataofficer, saj se tudi najboljši nameni lahko sfižijo in vas spravijo v hude – in zelo drage! – škripce. Ne odlašajte: pišite nam na info@dataofficer.si ali nas pokličite na 041 314 400!

Previous Post

HEKERSKI NAPADI SE DOGAJAJO TUDI V KOMUNALNIH PODJETJIH

Next Post

DA NE BO PRI MERJENJU TEMPERATURE POSTALO VROČE!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse