Aktualno

VISOKA CENA ZA NAPAKE PRI VIDEONADZORU

Že dlje časa opozarjamo, da se ravno pri videonadzoru poslovnih in javnih  površin dogaja največ napak, zlorab in kršenj Evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) – ki na koncu pripeljejo do visokih glob. V zadnjih dveh letih se je pri nas  število prijav kršitev pri videonadzoru povečalo kar za 200 % (največkrat sum kršitve prijavijo zaposleni).

Primer: lastnik nekega bara je na neki plaži razpostavil kamere, pri tem pa ni upošteval omejitev in zahtev zakonodaje, ni zagotovil ustreznega zavarovanja posnetkov, ni ustrezno informiral zaposlenih in gostov, še več -računovodkinji (!) je dovolil, da je videonadzor zlorabila za preverjanje zaposlenih in nadzor nad izdajo računov. Inšpektor za varstvo osebnih podatkov je ugotovil več kršitev in bil zelo strog: vseh kazni se je nabralo za prek 10.000 EUR!

Večina napak pri vzpostavitvi in izvajanju videonadzora se zgodi zaradi neznanja. Naj se kaj takega ne zgodi tudi vam! Prijavite se na strokovni seminar na temo videonadzora, ki ga za vas organizira Dataofficer d.o.o.! Predavali bosta Mojca Prelesnik, Informacijska pooblaščenka in mag. Renata Zatler, CIPP/E, pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO). Seminar bo potekal 17. junija, prijavite pa se lahko do 10. junija – po elektronski pošti info@dataofficer.si ali na telefonski številki 041 314 400.

Previous Post

KAKO POMEMBNO JE IMETI NEODVISNEGA DPO

Next Post

USPEŠEN SEMINAR NA TEMO VIDEONADZORA

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse