Aktualno

HEKERJI VAM UKRADEJO PODATKE, VI PA PLAČATE 660.000 EUR KAZNI!

Poljska spletna trgovina Morele.net je decembra lani postala žrtev hekerskega phishing napada, v katerem so spletni zločinci ukradli imena, naslove in telefonske številke več kot dveh milijonov kupcev. Dogodek so takoj prijavili policiji, svoje stranke pa so obvestili o vdoru in kraji podatkov. Tako obsežna izguba podatkov je katastrofalna že sama po sebi, a se zgodba s tem še ni končala.

Preiskava poljskega urada za varstvo podatkov UODO je namreč razkrila številne pomanjkljivosti v podjetju. Morele.net ni ustrezno zaščitil podatke svojih strank, njihovo zbiranje podatkov ni ustrezalo pogojem, ki jih določa uredba GDPR – zbirali so jih celo brez soglasja svojih strank! –  in predvsem ni poskrbel za nadzor nad dostopom do podatkov. UODO je zaradi teh malomarnosti podjetju naložil eno največjih glob, kar jih je bilo v EU izrečenih zaradi pomanjkljive varnosti podatkov: 660 evrskih tisočakov!

Zbiranje in varovanje podatkov ter upravljanje z njimi v Evropski uniji ni šala. Vse članice poostrujejo nadzor nad podjetji, globe in kazni za malomarno ravnanje pa rastejo v nebo. Če niste prepričani, kako sami ravnate s podatki, se raje obrnite na strokovnjake podjetja Dataofficer, ki vam bodo z veseljem pomagali doseči in vzdrževati skladnost z zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov. Pišite nam na info@dataofficer.si ali pa nas pokličite na 041 314-400 in se izognite dragim težavam!

Previous Post

SPECIALNO E-USPOSABLJANJE ZA ZAPOSLENE V JAVNEM SEKTORJU IN NA OBČINAH

Next Post

VČASIH ŠELE VISOKE GLOBE NAREDIJO RED

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse