Aktualno

OKTOBER JE MESEC KIBERNETSKE VARNOSTI – NAREDITE ŠE VI KAJ ZANJO!

Oktober je evropska komisija razglasila za mesec kibernetske varnosti v EU. V času pandemije smo zaradi povečane uporabe spleta – od dela na domu do kupovanja in prodajanja – vsi še bolj izpostavljeni kibernetskim napadom. Med najbolj pogostimi tarčami napadov so prav podjetja, katerih zaposleni delajo v večji meri od doma.

Slovenski center za kibernetsko varnost SI-Cert poroča, da so so od marca letos obravnavali rekordno število prijav phishinga. Največ jih je bilo avgusta, ko so odstranili kar 80 spletnih mest, namenjenih kraji gesel. Napadalci običajno zahtevajo odkupnine v vrednosti od deset- do sto tisoč evrov, največja znana ocenjena škoda pri napadu z izsiljevalskim virusom pa je lani znašala kar 2,4 milijona evrov. Ob tem v SI-Cert izpostavljajo, da so bile pred letom 2018 žrtve tovrstnih vdorov izbrane naključno, v zadnjih letih pa so primarna tarča podjetja in javne ustanove.

Kaj storiti? Na prvem mestu je vsekakor ozaveščanje in usposabljanje zaposlenih! Izkušnje kažejo, da so prav zaposleni najšibkejši člen kibernetske varnosti podjetja. Zato ukrepajte!

Usposabljanje za svoje zaposlene lahko izvedete hitro in enostavno prek e-učilnice Smart Dataofficer. Prijave za usposabljanje v mesecu novembru sprejemamo do 21. oktobra 2020 na info@dataofficer.si!

Previous Post

SPAM JE ZA MARKETINGARJE LAHKO DRAGA ZABAVA

Next Post

NAJPREJ UDARIJO HEKERJI, POTEM PA ŠE INFORMACIJSKI POOBLAŠČENEC!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse