Aktualno

OKROGLA MIZA OB EVROPSKEM DNEVU VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov je Informacijski pooblaščenec organiziral okroglo mizo o aktualnih izzivih, s katerimi se srečujejo pooblaščene osebe za varstvo podatkov, ki jo je vodil namestnik pooblaščenca mag. Andrej Tomšič.

Kot edina zunanja pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO) se je okrogle mize udeležila tudi Renata Zatler iz podjetja Dataofficer, ki je glede na izkušnje v vlogi zunanje pooblaščene osebe za varstvo podatkov številnih občin poudarila, da je prav pomanjkanje kadra in konflikt interesov, pogosto razlog, da zlasti manjši upravljavci za opravljanje nalog pooblaščene osebe najamejo zunanje izvajalce. Izzivi take rešitve so lahko pomanjkljivo poznavanje vseh procesov dela posamezne organizacije in obdelav podatkov.

Več o dogodku si lahko preberete na tej povezavi.

Previous Post

SLABA PRAKSA – DOBER NAUK!

Next Post

SLABA PRAKSA – DOBER NAUK: DATAOFFICERJEVA E-USPOSABLJANJA!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse
Omogoči vse